Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Varčna peka

Objava: 23. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2020 / 08:32
Varčna peka

Varčna peka

Z navdihom varčne priprave hrane po knjigi Varčna kuharica Marije Remec iz leta 1915

Z navdihom varčne priprave hrane po knjigi Varčna kuharica Marije Remec iz leta 1915, ki je po 100 letih izšla pri založbi Družina, smo za kakšen recept prosili Tatjano Šundovski Bašin iz Hiše kulture v Šmartnem, v Goriških brdih. Hišo kulture vodi Tatjana s svojim možem in v njej najde priložnost za predstavitev marsikateri umetnik. V Hiši kulture vodita bar Pr’Naad za degustacijo oljčnega olja. Vedno lahko tudi kaj dobrega pojeste. Tatjana je znana po tem, da uporablja pri pripravi hrane lokalne sestavine. »Sezonsko in lokalno je bolj primerno za našo prehrano kot pridelki, ki so bili pripeljani z drugega konca sveta,« pravi. Poleg jabolčne torte, recept je zapisan na tej strani, redno peče kruhovo torto, ki je v preteklosti bila znana vsem. Ker se ni zavrglo ničesar, belega kruha še posebej ne, se je iz ostanka naredila torta. Takole narekuje: 1/2 kg starega belega...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh