Spomladanski zavitki in panakota
![Spomladanski zavitki in panakota](/storage/app/media/Weekly/69/18/81782A15E98665B0C125855E0046490D.jpg)
Spomladanski zavitki in panakota
![](/storage/app/media/Weekly/69/18/81782A15E98665B0C125855E0046490D-1.jpg)
Foto: Tatjana Splichal
Spomladanski zavitki z mletim mesom in porom
Spomladanski zavitki
Sestavine za 4 osebe
3 pole vlečenega testa
2 pora
1 kg svinjskega mletega
mesa
šopek peteršilja
1 l olja
jajce
1 glave zelja
kis
sol
Priprava:
Meso popražimo na 3 žlicah olja toliko, da dobi sivo barvo. Dodamo na tanke kolobarje narezan por, sesekljan peteršilj, osolimo s ¾ žličke soli ter pokrito dušimo pol ure. Medtem narežemo zelje za solato. Zelenjavno-mesno maso odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Medtem razžvrkljamo jajce ter 3 žlice vode. S tem namažemo vlečeno testo. Razrežemo v pravokotnike, vanje damo meso z zelenjavo. Kvadratke najprej prepognemo čez maso z leve in desne, nato pa zvijemo v zavitke in ocvremo v olju. Postrežemo z zeljnato solato.
Še namig: ...