Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomladanski zavitki in panakota

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 02. 05. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2020 / 12:56
Spomladanski zavitki in panakota

Spomladanski zavitki in panakota


Foto: Tatjana Splichal

Spomladanski zavitki z mletim mesom in porom

Spomladanski zavitki

Sestavine za 4 osebe

3 pole vlečenega testa
2 pora
1 kg svinjskega mletega
mesa
šopek peteršilja
1 l olja
jajce
1 glave zelja
kis
sol

Priprava:

Meso popražimo na 3 žlicah olja toliko, da dobi sivo barvo. Dodamo na tanke kolobarje narezan por, sesekljan peteršilj, osolimo s ¾ žličke soli ter pokrito dušimo pol ure. Medtem narežemo zelje za solato. Zelenjavno-mesno maso odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Medtem razžvrkljamo jajce ter 3 žlice vode. S tem namažemo vlečeno testo. Razrežemo v pravokotnike, vanje damo meso z zelenjavo. Kvadratke najprej prepognemo čez maso z leve in desne, nato pa zvijemo v zavitke in ocvremo v olju. Postrežemo z zeljnato solato.

Še namig: ...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh