Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomladno kosilo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 04. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2020 / 12:04
Pomladno kosilo

Pomladno kosilo

V slogu ostani doma smo ustvarili tudi tokratno kosilo.


V slogu ostani doma smo ustvarili tudi tokratno kosilo. Če kdo na vašem koncu goji postrvi, imate srečo, sicer jih kupite v bližnji trgovini. Če ni svežih, zamrznjene. Za čim manj skrbi smo porabili kar ribji file.

Nadomestila bi ga lahko konzervirana riba ali tudi katerokoli drugo meso. V tej jedi je zelo pomembna začimba čemaž. Dodamo ga lahko veliko, saj nima močnega okusa, obenem se oskrbimo s klorofilom in raznimi minerali ter nekaj vlakninami in s tem navadimo jedce na dodatek zelenega (naslednjič dodamo morda še nekaj kopriv ali ohrovta ali podobno). Ko smo ravno pri čemažu, naj vas spodbudim k nabiranju popkov. Poleg listov, ki jih sesekljane s soljo shranjujemo v olje ali maslo, nabrane popke za kasnejši čas vložimo v kis kot kumarice, lahko pa tudi v slanico.

Morda smo pred prazniki kupili mlete rožiče ali rožičevo moko (carob) za pripravo po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh