Pomladno kosilo
Pomladno kosilo
V slogu ostani doma smo ustvarili tudi tokratno kosilo.
V slogu ostani doma smo ustvarili tudi tokratno kosilo. Če kdo na vašem koncu goji postrvi, imate srečo, sicer jih kupite v bližnji trgovini. Če ni svežih, zamrznjene. Za čim manj skrbi smo porabili kar ribji file.
Nadomestila bi ga lahko konzervirana riba ali tudi katerokoli drugo meso. V tej jedi je zelo pomembna začimba čemaž. Dodamo ga lahko veliko, saj nima močnega okusa, obenem se oskrbimo s klorofilom in raznimi minerali ter nekaj vlakninami in s tem navadimo jedce na dodatek zelenega (naslednjič dodamo morda še nekaj kopriv ali ohrovta ali podobno). Ko smo ravno pri čemažu, naj vas spodbudim k nabiranju popkov. Poleg listov, ki jih sesekljane s soljo shranjujemo v olje ali maslo, nabrane popke za kasnejši čas vložimo v kis kot kumarice, lahko pa tudi v slanico.
Morda smo pred prazniki kupili mlete rožiče ali rožičevo moko (carob) za pripravo po...