Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočna potica iz domače shrambe

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 11. 04. 2020 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2020 / 09:33
Velikonočna potica iz domače shrambe

Velikonočna potica iz domače shrambe

Le najstarejša generacija pomni čase, ko se družina za tako velik praznik ni mogla zbrati.


Le najstarejša generacija pomni čase, ko se družina za tako velik praznik ni mogla zbrati. Vsa leta, kar pomnim, smo imeli velikonočni zajtrk, ki se ga je udeležila zdaj že zelo razširjena družina. Zajtrkujemo izmenično, enkrat pri enih, drugič pri drugih. Lani smo se zbrali v hiši (tako se je imenovala dnevna soba s kmečko pečjo v starih kmečkih hišah) pri sestri doma, letos bi se zbrali v naši hiši. Zbralo bi se nas 40, pa nas bo le 5. In tako bo povsod. Kar ne moremo si zamisliti, da si bomo voščili le po telefonu ali prek računalnika. In kam naj z vso potico? Seveda jo lahko razdelimo in zamrznemo. Ali pa spečemo iz polovice zgoraj navedenih količin. Je pa še ena možnost. Spodbudimo vse, ki se še niso lotili potice, naučimo jih, predajmo svoj recept mladi generaciji.

Za vas sem pripravila potico malo drugače. Uporabila sem kozje mleko, namesto masla oljčno o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh