Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ješprenj

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 03. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.03.2020 / 12:49
Ješprenj

Ješprenj

V teh časih, ko dobro načrtujemo nakupe, kuhamo jedi s sestavinami iz shrambe.


V teh časih, ko dobro načrtujemo nakupe, kuhamo jedi s sestavinami iz shrambe. Pogosteje nam ostajajo vrečke ješprenja kot vrečke riža. Kako ne, saj je treba pri kuhanju ješprenja jedilnik načrtovati vnaprej. Seme se mora namakati nekaj ur, pa še čas kuhanja ni ravno kratek. Drug razlog za preredko uporabo tega žita pa je negodovanje domačih. Kuhan ješprenj lahko porabimo v solatah, kot riž, gostilo enolončnic, lahko ga zmeljemo in uporabimo v polpetih, lahko ga posušimo in ga po potrebi za hitro uporabo prelijemo z vrelo vodo.

Ješprenj ni prazna hrana. Vsebuje 5 % beljakovin, 33 % ogljikovih hidratov in 7 % vlaknin. Je dober vir magnezija za delovanje mišic in živčevja, nadzorovanje ravni glukoze v krvi in uravnavanje krvnega tlaka. Je dober vir bakra za varovanje življenjsko pomembnih organov in za presnovo. Je dober vir vitamina B 2.

V Etiopiji in ju...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh