Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čičerika in regrat

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 21. 03. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2020 / 14:49
Čičerika in regrat

Čičerika in regrat

Gre to skupaj? Zelo dobro, posebej, če je čičerika še topla. Zelo dobro nadomesti krompir.


Gre to skupaj? Zelo dobro, posebej, če je čičerika še topla. Zelo dobro nadomesti krompir. Po želji jo lahko tudi malo pretlačimo, da se regrata bolj oprime. Topla čičerika regrat in ostale trde solate zmehča, ovije v gladek ovoj in solata nam bolj tekne. Piko na i pa dodajo še ocvirki. Seveda se od regrata ne bomo nasitili, zato nujno potrebujemo nekaj škrobnatega, bogatega z beljakovinami, pa tudi ostalimi prehranskimi gradniki.

Maščobe ima čičerika bolj malo, zato jo dodamo med kuhanjem, najbolje na koncu. Čičerika je odličen vir beljakovin, nevtralnega okusa in barve. Čičerik je več sort, pri nas poleg navadne čičerike kožne barve najdemo še rjavo in črno čičeriko. Dobro je, če jo prej namočimo, če se le da, vsaj za 12 ur, če pa utegnemo, jo še nakalimo. Tako postane laže prebavljiva in se prej skuha. Seveda obstaja bližnjica, a je posledično temu prebava gl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh