Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Divja hrana nas spomladi okrepi

Za vas piše:
Urša Černivec
Objava: 02. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2019 / 13:41

Divja hrana nas spomladi okrepi

Dario Cortese

Z uživanjem samoniklih rastlin, ki jih najdemo v naravi, lahko obogatimo našo prehrano

Kaj sploh je divja hrana? So to vse rastline, ki zrastejo, ne da bi jih človek sadil in negoval?


Divja hrana se kljub določenemu imenu izogiba definicijam, saj lahko obsega vse, kar leze in gre. Poleg rastlinske hrane so bile žuželke in njihove ličinke, pa seveda tudi večja zverjad, bistven del prehrane naših davnih prednamcev. V današnjem času izraz uporabljam za samonikle užitne rastline ter jedi iz njih, ki vključujejo tudi »civilizirane« dodatke.

Zakaj so samonikle rastilne pritegnile vaše zanimanje?

Zaradi drugačnosti in okusnosti, predvsem pa zaradi prehranske moči in zdravilnih učinkov ter odnosa do tega, kaj hrana sploh je. In zaradi presenečenja, da je večina rastlin, ki rastejo vsepovsod okoli nas, tako ali drugače uporabna za prehrano. Pa še jedi so dobesedno divje po okusih in aromah – take hrane ni moč vzgojiti.

Do kakšnih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh