Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesensko kosilo

Objava: 30. 11. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2019 / 11:48
Jesensko kosilo

Jesensko kosilo

Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci


Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci

Piščančje prsi vodoravno prerežemo, da dobimo po dva tanjša zrezka. Polijemo z oljem in osolimo. Zavremo 6 dl vode in jo osolimo s 1/2 žličke soli. Ko zavre, skuhamo v njej ajdovo kašo. Jajčevec olupimo, narežemo na slab centimeter debele ploščice, te pa na kvadratke. Na 2 žlicah olja popražimo seseklja­no čebulo. Dodamo koščke jajčevca, popražimo in prilijemo še pretlačen paradižnik. Dodamo malo popra ter nekaj ščepcev bazilike v prahu (ali nekaj sesekljanih svežih lističev), po potrebi dosolimo in pokrito dušimo 15 minut. Medtem na olju na hitro popečemo piščančje prsi na obeh straneh ter jih pustimo na toplem. Ko je kaša kuhana, vse skupaj postrežemo in prilijemo omako z jajčevci.

Še namig: Piščanca na vrhu lahko okrasimo s koščkom svežega jabolka. / Če je paradižnikova omaka prekisla, ji lahko primešamo slad...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh