Jesensko kosilo
Jesensko kosilo
Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci
Piščanec z ajdovo kašo in jajčevci
Piščančje prsi vodoravno prerežemo, da dobimo po dva tanjša zrezka. Polijemo z oljem in osolimo. Zavremo 6 dl vode in jo osolimo s 1/2 žličke soli. Ko zavre, skuhamo v njej ajdovo kašo. Jajčevec olupimo, narežemo na slab centimeter debele ploščice, te pa na kvadratke. Na 2 žlicah olja popražimo sesekljano čebulo. Dodamo koščke jajčevca, popražimo in prilijemo še pretlačen paradižnik. Dodamo malo popra ter nekaj ščepcev bazilike v prahu (ali nekaj sesekljanih svežih lističev), po potrebi dosolimo in pokrito dušimo 15 minut. Medtem na olju na hitro popečemo piščančje prsi na obeh straneh ter jih pustimo na toplem. Ko je kaša kuhana, vse skupaj postrežemo in prilijemo omako z jajčevci.
Še namig: Piščanca na vrhu lahko okrasimo s koščkom svežega jabolka. / Če je paradižnikova omaka prekisla, ji lahko primešamo slad...