Testenine z lososom in belo omako
Testenine z lososom in belo omako
Kremna kolerabina juha
400 g poljubnih testenin
200 g svežega lososa
zavitek prekajenega lososa (100g)
sol
za tri orehe masla
2 stroka česna
2 žlici olja
4 dl mleka
zvrhana žlička moke
1 dl sladke smetane
¼ muškatnega oreška
Za testenine osolimo liter in pol vode z žličko soli in segrevamo, da voda zavre. Medtem raztopimo v litrski posodi maslo ter na njem prepražimo moko do svetlo rumene barve. Prilijemo mleko, solimo, dodamo nariban muškatni orešek in kuhamo vsaj pet minut. Na koncu primešamo še sladko smetano. V vrelo vodo zakuhamo testenine. Svežega lososa narežemo na manjše rezine in popečemo na 2 žlicah olja. Ko je pečen, mu dodamo na rezine narezanega prekajenega lososa, na hitro premešamo (toliko, da ni več rožnat), dodamo sesekljan česen in zamešamo v belo omako. Postrežemo s testeninami.
Kremna kolerabina juha
<...>