Kostanjeve sladkosti
Kostanjeve sladkosti
Kostanjeva bera je letos vsaj na Gorenjskem zmerna.
Kostanjeva bera je letos vsaj na Gorenjskem zmerna. Kaže, da si je narava vzela počitek in privoščimo ji. Lahko pa kupimo pečen olupljen kostanj, v zamrzovalnikih pa nas čaka kostanjev pire.
Za pripravo tokratnih dobrot smo na kuharski delavnici v Domu starostnikov v Radovljici preizkusili vse možnosti. Ugotovili smo, da je kostanjev pire zelo sladek, dodanega mu je nekaj sladkorja, zato kreme za sladice ni treba dodatno sladiti. Ta, ki smo ga kupili, je vseboval 72 % kostanjeve mase, sladkor in rumovo aromo. Tudi pečeni kostanji so obdelani s sladkorno tekočino. Za sladice so morda manj primerni, ker so temne barve.
Torej, kostanj imamo, zdaj pa se moramo še odločiti, kako ga bomo dodali v sladice, saj ti slastni plodovi sploh ne potrebujejo nobenih dodatkov, ki bi okus izboljšali. Priporočam le dodatek smetane, vanilje in ruma.
Seveda je kos...