Jabolčni kis
Jabolčni kis
Jabolčni kis vsebuje vitamine A, B, C pa tudi veliko mineralov, zlasti kalija, magnezija, železa in žvepla.
Jabolčni kis vsebuje vitamine A, B, C pa tudi veliko mineralov, zlasti kalija, magnezija, železa in žvepla. Pomembna sestavina je pektin, ki v telesu deluje kot goba, ki vpija strupe. Sestavine, kot so dekstroza, trsni sladkor, jabolčna kislina, oksalna kislina, encimi, flavonoidi ter čreslovine to dragoceno živilo samo še obogatijo.
Najpomembnejši mineral je kalij, ki skrbi za pravilno razporeditev vode v telesu, za prenos signalov po živčevju ter ureja pravilno delovanje ledvic in mišic.
Redno uživanje jabolčnega kisa krepi srce, izboljšuje presnovo, odpravlja glavobole, ureja krvni tlak, redči kri, upočasni staranje, čisti žile in blagodejno deluje na lase ter lasišče.
Zadostuje ena žlica kisa v kozarcu vode. Priporočljivo je dodati še žličko medu. To mešanico pijemo dalj časa zjutraj na tešče.
Naše telo mora strupene snovi kot osta...