Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najtežja naloga

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 12. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2019 / 08:27
Najtežja naloga

Najtežja naloga

Ločitveni postopki in kasneje v nekaterih primerih ugotavljanje ničnosti zakona so za vse udeležene v postopkih zelo boleči in stresni, in seveda posledice za zakonca in otroke, kot vidimo iz treh pričevanj.

Ločitveni postopki in kasneje v nekaterih primerih ugotavljanje ničnosti zakona so za vse udeležene v postopkih zelo boleči in stresni, in seveda posledice za zakonca in otroke, kot vidimo iz treh pričevanj. Le Bog pozna vsa ozadja in razloge, da je prišlo do ločitve. Zakonec, ki ostane sam, pa tudi otroci pa stopajo na dolgo pot odpuščanja v obljubljeno deželo, kjer bodo spet lahko zadihali svobodno kot odrešeni. Najhuje je, če si na poti sam. Zato je toliko bolj dragocena skupnost, ki ti na poti pri­slu­hne, te spodbudi in ti pomaga prestopiti večje in manjše ovire na poti. V tem vidim preroško delo skupnosti Srce, ki pomaga tolikim zaživeti na novo tudi po ločitvi.

Ko po ločitvi ločeni odžalujejo in prečistijo prehojeno pot, se nekateri znova poročijo, a p. Tomaž izpostavi, da je za to potreben resničen napor ljubezni, saj je že v prvem zakonu okoli 50 % ločitev, v drugem pa že 70 %, in se je treba za drugi zakon veliko bolj potruditi kot za prvega.

Vedno znova...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh