Hleb črnega kruha
Hleb črnega kruha
Tudi kruh sledi modnim smernicam.
Tudi kruh sledi modnim smernicam. Če smo temne vrste kruha imeli še pred pol stoletja za hrano manj privilegiranih, se je kolo časa obrnilo na stran manj obdelanih žit. Celo mednarodni projekti podpirajo peko črnega kruha. V mednarodnem projektu Alpfoodway so želeli poudariti pomen in ohranjanje tradicionalnih jedi v alpskem prostoru. V okviru projekta se je porodila zamisel o dnevu črnega kruha, zato so 5. oktobra delavnice peke črnega kruha. Tako so v Kranjski Gori na Liznjekovi domačiji spekli kruh v muzejski kmečki peči. V Radovljici pa smo v Srednji gostinsko-turistični šoli pekli kruh v konvektomatu, industrijski različici kuhinjske pečice. Zanimanje za peko kruha je veliko, saj je sobotnemu večeru prisostvovalo kar 25 udeležencev.
Pravzaprav je bil to raziskovalni večer. Ker se trudimo za lokalno oskrbo in podpiramo kmete, smo kupili moko bližnjega pridel...