Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na romanje

Za vas piše:
Špela Gale
Objava: 14. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2019 / 10:17
Na romanje

Na romanje

Ko sem prvič odhajala na romanje v Santiago de Compostela k sv. Jakobu, sem odšla na hitro in z eno samo željo – umakniti se od svojega življenja.


Ko sem prvič odhajala na romanje v Santiago de Compostela k sv. Jakobu, sem odšla na hitro in z eno samo željo – umakniti se od svojega življenja. Nisem si predstavljala, da si bom po močni izkušnji osvoboditve srca in telesnega ozdravljenja na romanje znova želela. Pa sem si. Zelo. Nekaj let kasneje sem zato na camino odšla kot prostovoljka v eno od romarskih prenočišč, kjer sem skrbela za romarje in v pogovorih z ljudmi z vsega sveta odkri­vala, da je tam zame prostor vesele izpolnjenosti in moči in nekaj, v kar me kliče Bog.

Letos pa se je bližal moj 40. rojstni dan in v zahvalo za lepa leta sem si želela združiti dve okolji: Irsko in camino. Toda kako? Zdelo se mi je skoraj nemogoče, da bi uspelo. Katero ruto (pot) naj izberem? Koliko časa bi hodila? Bi lahko obiskala še prijatelja prostovoljca na jugu, s katerim sva malo v stiku? In cene prevozov? Je mogoče...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh