Poznopoletno kosilo
Poznopoletno kosilo
Porova juha z jajcem
Porova juha z jajcem
2 pora
1/5 gomolja zelene
2 žlici olja
žlička soli
2 ščepca šetraja
2 jajci
1,5 l vode
Pica
Testo
4 dl tople vode
¼ žličke sladkorja
40 g kvasa (1 kocka)
žlička soli
žlica olja
moka (okrog 18 zvrhanih žlic)
Nadev
300 g sira (gavda ali trapist)
400 g šunke (narezane na rezine)
origano
3 paradižniki
¼ žličke soli
2 žlički kečapa
Porova juha z jajcem
Por dobro operemo in narežemo na tanke kolobarje. Zeleno olupimo in drobno naribamo. Zeleno in por v večji posodi popečemo na olju, pokrijemo in 10 minut dušimo, da se zmehča. Zalijemo z vodo, osolimo z žličko soli in kuhamo, da zavre. Ko se zelena zmehča, dodamo 2 ščepca šetraja, juho odstavimo in vanjo vmešamo stepeni jajci.
Pica
...