Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poznopoletno kosilo

Objava: 07. 09. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2019 / 12:31
Poznopoletno kosilo

Poznopoletno kosilo

Porova juha z jajcem


Porova juha z jajcem

2 pora
1/5 gomolja zelene
2 žlici olja
žlička soli
2 ščepca šetraja
2 jajci
1,5 l vode


Pica

Testo
4 dl tople vode
¼ žličke sladkorja
40 g kvasa (1 kocka)
žlička soli
žlica olja
moka (okrog 18 zvrhanih žlic)

Nadev

300 g sira (gavda ali trapist)
400 g šunke (narezane na rezine)
origano
3 paradižniki
¼ žličke soli
2 žlički kečapa


Porova juha z jajcem

Por dobro operemo in narežemo na tanke kolobarje. Zeleno olupimo in drobno naribamo. Zeleno in por v večji posodi popečemo na olju, pokrijemo in 10 minut dušimo, da se zmehča. Zalijemo z vodo, osolimo z žličko soli in kuhamo, da zavre. Ko se zelena zmehča, dodamo 2 ščepca šetraja, juho odstavimo in vanjo vmešamo stepeni jajci.


Pica

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh