Zelenjavna juha z rumeno bučo, bučko in testeninami
Zelenjavna juha z rumeno bučo, bučko in testeninami
TATJANA SPLICHAL
Čebulo sesekljamo. Rumeno bučo olupimo, narežemo na manjše kocke. Zeleno bučko operemo in neolupljeno narežemo na kockice. Na dveh žlicah olja popražimo čebulo, dodamo koščke rumene buče (zelene bučke še ne dodamo) in pokrito dušimo, da se nekoliko zmehča. Zalijemo, solimo z žličko in pol soli, dodamo ¼ žličke naribanega muškatnega oreška in pustimo, da zavre. Dodamo zeleno bučko in pest testenin ter kuhamo, da se testenine zmehčajo.
Gratinirane porove palačinke
Iz sestavin naredimo maso za palačinke in jo pustimo, da vsaj 10 minut počiva. Medtem pripravimo nadev: Por dobro operemo, narežemo na tanke rezine, potresemo s pol žličke soli, premešamo in pokrito dušimo, da ovene in se nekoliko zmehča. Vmes nekajkrat pomešamo. V skuto vmešamo jajce in 2 dl kisle smetane, dodamo nekoliko ohlajen dušen por...