Bučke in marelice
Bučke in marelice
Vroče je in ne prija nam kaj preveč kuhati. Po drugi strani kraljuje na vrtu toliko zelenjave, da jo moramo porabiti.
Vroče je in ne prija nam kaj preveč kuhati. Po drugi strani kraljuje na vrtu toliko zelenjave, da jo moramo porabiti. Tudi sadja je že nekaj. Tokrat bomo pripravili bučno juho z grahom in marelično juho z žličniki. Oboje hladno.
Potrgamo čim manjše bučke, saj so brez razvitih semen hrustljave in manj vodene. Za žar odtrgamo tudi kakšno hokaido in njej podobno jesensko-zimsko bučo, saj je veliko okusnejša od poletnih cukinov, okroglih rondinov in krožnikastih patišonov. Ne pozabimo, da so bučke okusne tudi surove, naribane v solate, narezane na paličice, s spiralnim rezalnikom razrezane v zelenjavne rezance. Če je buč res preveč, jih v sekljalniku zmeljite skupaj z začimbami in soljo, nalijte na papir za peko in v pečici ali sušilniku posušite v lističe. Uporabni so namesto čipsa ali kot dodatek hitrim juham.
Tu j...