Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Juha in gobovi žepki

Objava: 27. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2019 / 11:53
Juha in gobovi žepki

Juha in gobovi žepki



Tribarvna paprikina juha

Čebulo olupimo in sesekljamo. Paprikam odrežemo meso okoli peclja in špico, da ostane samo ravni del paprike. Ravne dele paprike narežemo na kockice in shranimo. Preostalo papriko narežemo in popražimo skupaj s čebulo, koščki zelene in nariba­nim korenjem. Pokrijemo in dušimo, da se zmehča. Zalijemo s 4 dl vode, prevremo, dodamo na koščke narezan kruh in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dolijemo liter vode, osolimo z žličko soli in kuhamo, da zavre. Medtem kockice paprike, ki smo jih shranili, popečemo na 2 žlicah olja, jih osolimo s ¼ žličke soli in začinimo s ¼ žličke majarona. Ko se zmehčajo, jih primešamo juhi in postrežemo.


Gobovi žepki

Čebulo olupimo in sesekljamo. Por dobro operemo in narežemo na tanjše kolobarje. Korenje na drobno naribamo. Gobe narežemo na tanke rezine in sesekljamo, prav ta...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh