Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stročji grah – sladkorni grah

Objava: 20. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2019 / 08:58
Stročji grah – sladkorni grah

Stročji grah – sladkorni grah

Letos sem posejala stročji grah, s katerim imam večje uspehe in manj dela.


Letos sem posejala stročji grah, s katerim imam večje uspehe in manj dela. Opozarjam, da je najbolje, če ga posejemo v eni vrsti, denimo v mešani zasaditvi, saj ga tako najlaže obiramo.

Gre za sorte graha, kjer lupina ni tako »olesenela« kot pri večini sort in je sladka. Na našem tržišču so na voljo sorte angleški ljubimec, ambrozija in vijolična različica braun­schocker. Potrebujejo oporo, saj se popnejo čez pas visoko na palice ali mrežo, le ambrozija zraste nižja. Stroke obiramo sproti. Če nam uide, semena izluščimo, le pri sorti ambrozija so okusni tudi, ko se malce odebelijo.

Najbolje je, če si jih pripravljamo v jedeh sproti, za zalogo pa jih kratko blanširamo in shranimo v zamrzovalnik, zagotovo pa bi jih lahko tudi shranjevali v slanici ali kisu. Morda se poizkusimo tudi v naravnem kisanju? Stročji grah je pravi biser, saj je okusen, v ustih mas...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh