Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oblastniška samovolja ni pogum

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 06. 07. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2019 / 06:01

Oblastniška samovolja ni pogum

Predsednik vlade Marjan Šarec je izjavil, da lahko ministrici Kseniji Klampfer samo čestita za pogum, ker je leta 2017 kot načelnica Upravne enote Maribor prepovedala koncert hrvaškega glasbenika Marka Perkovića – Thompsona.

Predsednik vlade Marjan Šarec je izjavil, da lahko ministrici Kseniji Klampfer samo čestita za pogum, ker je leta 2017 kot načelnica Upravne enote Maribor prepovedala koncert hrvaškega glasbenika Marka Perkovića – Thompsona, ne glede na to, da je nedavno upravno sodišče presodilo, da je bila prepoved koncerta nezakonita.

Tudi za sodnico, ki je v zadevi Patria obsodila Janeza Janšo, so nekateri kolegi in politiki dejali, da je bila pogumna. Sodbo je kasneje ustavno sodišče soglasno razveljavilo.

»Prepričan sem, da imamo pogum in razum, da bomo o tem tudi odločali,« je dejal poslanec Möderndorfer, tik preden so, kot se je kasneje izkazalo, nezakonito odvzeli poslanski mandat Janši. Kljub pomislekom pravnih strokovnjakov je večina državnih svetnikov nezakonito odvzela mandat Francu Kanglerju. Vsaj poguma si v tem primeru niso pripisovali.

V normalni družbi je, ko gre za državne uradnike, politike, sodnike in tožilce, spoštovanje zakonitosti in procedure mnogo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh