Kosilo na en mah
Kosilo na en mah
Tokrat bomo pripravili kosilo za štiri osebe. Za več ali manj oseb pa moramo preračunati sestavine.
Najprej bomo skuhali zelenjavno juho, poimenovali jo bomo zelena juha, saj bo zaradi sestavin res zelena. Če želimo bolj gosto juho, ji pred pasiranjem dodamo kos kruha, narezanega na kocke.
Potem pa se bomo lotili »palačink«, ki ne bodo iz navadnega testa za palačinke, ampak iz listnatega testa. Potrebovali bomo širšo ponev z ravnim dnom, da bomo listnato testo z lahkoto položili vanjo. »Palačinke« so zelo okusne. Zraven postrežemo solato. Še posebej paše zelena solata.
4 listi vlečenega testa
2 paradižnika
por
2 korenčka
4 topljeni siri
4 jajca
20 g kečapa
olje
Za mazanje: mešanica:
½ dl vode, ¼ žličke soli,
žlica olja
Pripravimo ra...