Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zasebni vrtci so »ogledalo«

Objava: 01. 06. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2019 / 12:03

Zasebni vrtci so »ogledalo«

Nadaljujejo se razprave o spremembi Zakona o vrtcih, ki med drugim spreminja tudi pravila o financiranju zasebnih vrtcev.

V teh dneh, ko so pred nami počitnice in se nam zdi, da je novo šolsko leto še daleč, se nadaljujejo razprave o spremembi Zakona o vrtcih, ki med drugim spreminja tudi pravila o financiranju zasebnih vrtcev. Ravno se je malo umirilo glede financiranja zasebnih šol, že so tu novi izzivi za zasebne vrtce. V našem kraju imamo poleg javnega vrtca še dva zasebna vrtca s koncesijo in se v teh dneh vse pogosteje sprašujem, ali so naši otroci zaradi dodatnih vsebin v zasebnem vrtcu v diskriminatornem položaju. Poleg tega pa, ali bomo to starši vsak mesec občutili pri dražjem plačilu vrtca.

Pri vsem tem ne razumem države, saj so zasebni vrtci za državo cenejši. Kot dobri gospodarji morajo zasebni vrtci skrbeti za lastnino vrtca. Prilagajajo se zahtevam trga in so kot ustanovitelji dolžni financirati investicije, vzdrževanje prostorov, opreme … Z novelo zakona bi občinam 85% financiranje naložila le, če v javnih vrtcih ne bi zagotovili prostih mest za vse otroke.

Kot starši...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh