Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kombuča

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2019 / 11:36
Kombuča

Kombuča

Kombuča (scoby) je doma v krajih, kjer uspevajo grmi čajevca.


Kombuča (scoby) je doma v krajih, kjer uspevajo grmi čajevca. Poimenovali so jo čajno vino, saj je sorodnega vonja in celo okusa. Gre za organizem bakterij in gliv, ki za svoj življenjski prostor potrebujejo tekočino, ohlajen pravi čaj, za prehrano pa sladkor. Zgodovina nastanka gobe je zavita v skrivnost, prav tako ni znano, kaj vse kombuča kot napitek vsebuje. V času, ko se vse bolj zanimamo za fermentirano hrano, sem prišla do kombuče (do nje je mogoče priti tudi prek spleta), zraven je bilo sporočilo, kako jo pripravim. Na spletu je ogromno podatkov o vplivu kombuče na zdravje, na tem mestu pa nekaj o tem, kako jo pripravimo.

Kombuča je polna organskih kislin (med drugim ocetne, butirične, oksalne, jabolčne, glukonske in drugih), aktivnih encimov, aminokislin, antioksidantov in probiotikov. Redno pitje kombuče naj bi pomagalo pri čiščenju odpadnih presnovkov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh