Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sojin sir – tofu

Objava: 20. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2019 / 07:01
Sojin sir – tofu

Sojin sir – tofu

Ga poznamo in uporabljamo?


Ga poznamo in uporabljamo? Zagotovo premalo. Tofu je vzhodnjaška jed in je veliko laže prebavljiv od same soje. Na trgovskih policah lahko kupimo nevtralen tofu brez začimb, mariniranega v začimbni mešanici, prekajenega, celo sendvič z različnimi okusi. V dobro založenih trgovinah je naprodaj celo svilnati tofu, ki je manj stisnjen, bolj rahel in po teksturi nekje med jogurtom in skuto. Tofuju bi tako lahko rekli sojina skuta, saj ga priprav­ljajo na podoben način, s sirilom ali citronsko kislino, limoninim sokom. Še boljša je primerjava z mladim sirom. Je zelo nevtralen, včasih malce kiselkast. Če ne porabimo vsega tofuja naenkrat, ga položimo v posodico, prekrijemo z vodo, dobro zapremo in shranimo v hladilniku. Vodo menjamo vsak dan in tako ga ohranimo ves teden ali celo dva. Le pozabiti ne smemo nanj …

In zakaj bi ga jedli? Za spremembo, ker je beljakovinsko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh