Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje za zaščito otrok

Objava: 20. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2019 / 13:51

Škofje za zaščito otrok

Slovenski škofje so se v četrtek, 11. aprila, na Nadškofiji Ljubljana sestali na redni seji Stalnega sveta Slovenske škofov­ske konference (SŠK).

Slovenski škofje so se v četrtek, 11. aprila, na Nadškofiji Ljubljana sestali na redni seji Stalnega sveta Slovenske škofov­ske konference (SŠK). Kot je poročal tiskovni urad SŠK, je bila seja posvečena zaščiti otrok v Katoliški cerkvi. Škofje so se srečali tudi s člani Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab pri SŠK.

Predsednik Ekspertne skupine mag. Alojz Milharčič je škofom predstavil letno poročilo o delovanju omenjene skupine, dr. Andrej Naglič je podal priporočila za zaščito otrok in učinkovitejšo obravnavo sumov spolnega nasilja, mag. Alenka Klemenc pa je predstavila psihološko-svetovalni pomen delovanja skupine. Na pobudo SŠK so se škofje sestali z Gorazdom Jesenkom, višjim kriminalističnim inšpektorjem iz Generalne uprave Slovenske policije, ki je škofom predstavil področje spolnih deliktov ter odgovoril na postopkovna in pravna vprašanja s področja zaščite otrok. Škofje obžalujejo kazniva dejanja, ki so jih storili nekateri duhovniki in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh