Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prehrana po šestdesetem

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 23. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2019 / 12:27

Prehrana po šestdesetem

S staranjem mišice postopno izgubljajo prožnost, koža je uvela, s pravilno prehrano lahko te težave omilimo

S staranjem mišice postopno izgubljajo prožnost, koža je uvela, s pravilno prehrano lahko te težave omilimo

Naše telo se venomer obnavlja in pomlajuje, če le ima na voljo gradnike za obnovo: maščobe, ogljikove hidrate, beljakovine, vitamine, minerale. Žal nam vsakdanji stres, neprimerno skladiščenje živil ter številna zdravila, ki jih uživamo po zdravniških navodilih, mnogo hranil uničita, zato je zagotavljanje potreb teže izvedljivo. Svoje šestdesetletniki prispevate še sami, ko si zaradi lene presnove in težjega nadzora telesne teže precej skopo odmerjate obroke. Le kako naj organizem potem sledi potrebam?


Beljakovine živalskega izvora telo bolje izkoristi od rastlinskih

S staranjem mišice postopno izgubljajo prožnost, teže tudi počepnemo in potem vstanemo, koža je uvela; vzrok za vse to je pomanjkanje beljakovin. Vsak dan naj bi pojedli okoli 50g beljakovin iz jajc, mesa, rib, stročnic in mlečnih izdelkov. Količina ni prav majhna – v enem ja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh