Za sladico pa banane
Za sladico pa banane
Za začetek bomo ponudili izboljšano krompirjevo juho.
Pečeni svinjski kotleti
Sestavine za 7 oseb
- 7 svinjskih kotletov
12 gomoljev krompirja
2 papriki (rdeča in zelena)
15 dag slanine v kosu
1–2 dl piva
sol
poper
Kotlete ob kosti (tam, kjer je meso tanjše) zarežemo 4–5 cm globoko. Na zunanji strani na več mestih prerežemo kožico. Meso prelijemo z nekaj žlicami olja in osolimo s ½ žličke soli.
Krompir olupimo in narežemo na ne prevelike krhlje. Papriki prerežemo na pol, narežemo na trakove, te pa prerežemo še na polovico, da niso predlogi. Krompir in papriki prelijemo s 3 žlicami olja, osolimo in damo v pekač ter prelijemo z 1 dl piva. Pečemo pri 200 °C, da se krompir zlato rumeno obarva (20–30 minut).
Ko je krompir mehak,...