Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za sladico pa banane

Objava: 16. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2019 / 15:10
Za sladico pa banane

Za sladico pa banane

Za začetek bomo ponudili izboljšano krompirjevo juho.


Pečeni svinjski kotleti

Sestavine za 7 oseb
    7 svinjskih kotletov
    12 gomoljev krompirja
    2 papriki (rdeča in zelena)
    15 dag slanine v kosu
    1–2 dl piva
    sol
    poper
1 dl olja

Kotlete ob kosti (tam, kjer je meso tanjše) zarežemo 4–5 cm globoko. Na zunanji strani na več mestih prerežemo kožico. Meso prelijemo z nekaj žlicami olja in osolimo s ½ žličke soli.

Krompir olupimo in narežemo na ne prevelike krhlje. Papriki prerežemo na pol, narežemo na trakove, te pa prerežemo še na polovico, da niso predlogi. Krompir in papriki prelijemo s 3 žlicami olja, osolimo in damo v pekač ter prelijemo z 1 dl piva. Pečemo pri 200 °C, da se krompir zlato rumeno obarva (20–30 minut).

Ko je krompir mehak,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh