Kotleti in štruklji
Kotleti in štruklji
Vsak je povabljen, da v življenju za seboj pušča dobro sled. Merilo »dobre sledi« je: Ne delam samo zase, ampak tudi za dobro drugih. Želim, da bi bilo dobrih sledi kar največ! Bodimo veseli, bodimo preprosti in bodimo dobri.
Česnova juha
za 4 orehe masla
1,5 l vode
2 zvrhani žlici moke
sol
2 glavici česna
pol pora (1/4 belega dela in Ľ zelenega)
⅓ žličke rdeče paprike ali kurkume
pol jušne kocke
Por očistimo in narežemo na tanjše kolobarje. Česen olupimo in sesekljamo. V posodi stopimo maslo, dodamo moko in jo temno prepražimo. Dodamo sesekljan česen, ga nekoliko popražimo, dodamo por in še na hitro podušimo. Zalijemo z vodo, dodamo jušno kocko, solimo in začinimo. Ko zavre, kuhamo še 15 minut. Preden postrežemo, juho še zmiksamo s paličnim mešalnikom.
Flambirani svinjski kotleti