Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več muslimanov, več ekumenizma?

Objava: 17. 02. 2018 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2018 / 10:30

Več muslimanov, več ekumenizma?

Fuldski škof Heinz Josef Algermissen je menil, da lahko povečanje muslimanskega prebivalstva poveča pritisk na krščanske cerkve.

Fuldski škof Heinz Josef Algermissen (15. februarja bo dopolnil 75 let, ko mora papeža zaprositi za upokojitev) je v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA menil, da lahko povečanje muslimanskega prebivalstva poveča pritisk na krščanske cerkve, naj si bolj prizadevajo za edinost. »Okrepitev islama v zahodnem svetu bo morala končno voditi k pospešitvi ekumenskih prizadevanj. Zato bi bilo še pomembneje, da bi napredovali na poti k edinosti, premagali razdeljenost,« je dejal namestnik predsednika Komisije za ekumenizem pri Nemški škofovski konferenci.

Velika težava pa je, da se v času, ko se v Nemčiji močno krepi islam, število kristjanov, ki zares živijo svojo vero, »znatno zmanjšuje«. Strah pred islamom je velikokrat »nezavedno priznavanje lastne verske šibkosti«. Da nas bodo muslimani 'potujčili' deloma skrbi tiste, ki sami ne živijo več svoje krščanske vere, pri njih naraščata »materializem in praktični ateizem«.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh