Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi za doping velja: Ne laži!

Objava: 17. 02. 2018 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2018 / 10:28
Tudi za doping velja: Ne laži!

Tudi za doping velja: Ne laži!

P. Johannes Paul Chavanne je izjavil, da za športnike glede vedno aktualnega seganja po dopingu velja osma božja zapoved: Ne laži!.


P. Johannes Paul Chavanne, cistercijan iz samostana Heiligenkreuz, kateremu je zaupana duhovna oskrba močne avstrijske ekipe na olimpijskih igrah od 9. do 25. februarja v Pjongčanju v Južni Koreji, je pred njimi za dunajski cerkveni list Der Sonntag izjavil, da tudi pri tako velikih športnih dogodkih, kakor so olimpijske igre, za športnike glede vedno aktualnega seganja po dopingu velja osma božja zapoved: Ne laži! Športni uspehi morajo biti doseženi na »pošten in fair način, vse drugo stoji na majavih nogah«.

P. Chavanne je še dejal, da športniki cenijo to, da je z njimi tudi duhovnik. V Pjongčangu ne bo na voljo v dušnopastirskem oziru (za maše, spovedi, duhovne pogovore, tolažbo ob neuspehu in drugo) le 150 tekmovalcem, od katerih »večino pozna«, marveč tudi številnim funkcionarjem, trenerjem, psihoterapevtom in kuharjem ter drugim spremljevalcem avstrijskih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh