Božične sladkosti
Božične sladkosti
Foto: Tatjana Splichal
V pokušino ponujamo dve sladici. Obe lahko pripravimo vnaprej. Veliko veselja s peko vam želimo!
Gubana – furlanska potica
500 g presejane bele moke
20 g kvasa
100 g masla
2 rumenjaka
100 g sladkorja
vaniljev sladkor
1/4 l mleka
naribana lupinica ˝ limone in ˝ pomaranče
1 žlica žganja ali ruma
sol
Nadev:
200 g mletih orehov
100 g mletih lešnikov
50 g pinjol (narahlo zarumenimo na maslu)
100 g marcipana ali mandljev
100 g rozin (namočimo v rumu)
šilce žganja ali ruma
70 g naribane čokolade
2 vaniljeva sladkorja
1 žlička cimeta
malo naribanega muškatnega oreška
sladkor po potrebi
V 1 dl mlačnega mleka nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja, premešamo, rahlo potresemo z moko in pustimo 10 minut, da naraste. V...