Bučni juhi sledi ...
Bučni juhi sledi ...
Bučna juha s korenčkovimi palčkami
čebula
buča hokaido
korenček
2–3 žlice bučnega olja
poper, sol
1/4 jušne kocke
100 g bučnih semen
1,5 l vode
Bučko olupimo in narežemo na kocke. Korenje narežemo na tanke ploščice, te pa na palčke. Čebulo grobo sesekljamo. Na bučnem olju prepražimo čebulo, dodamo bučke in nekaj minut pražimo. Zalijemo z vodo in osolimo. Kuhamo, da se zelenjava zmehča. V manjšo posodo damo 2 dl vode, Ľ jušne kocke ter korenčkove palčke in kuhamo, da postanejo srednje mehke. Vodo odlijemo v juho, palčke ohladimo. Bučno juho pretlačimo. Po potrebi jo še dosolimo. Nalijemo jo v krožnike, na vrh damo korenčkove palčke ter bučne pečke, ki smo jih pražili v suhi ponvi.
Zelenjavno-mesni mošnjički v beli omaki
Nadev
bučka – cuketa (300 g)
1 por
korenček<...>