Obara z žganci
Obara z žganci
Tu in tam se srečam z ljudmi, ki presenečeno pogledajo, ko jim na vprašanje, ali imam kuharico, odgovorim, da si kuham kar sam.
Tu in tam se srečam z ljudmi, ki malce presenečeno pogledajo, ko jim na vprašanje, ali imam kuharico, odgovorim, da si kuham kar sam. Še več, da učim kuhati tudi druge. Pred leti se je na enem od mojih tečajev porodila zamisel, da bi kakšno idejo objavili tudi za širše množice. Beseda je dala besedo in tako je zagledala luč sveta kuharska knjiga z recepti, ki se jih lahko loti vsak. Tečaje nadaljujemo in nekateri novi recepti bodo v letošnjem letu enkrat na mesec objavljeni v Družini.
Telečja obara
70 dag telečjih prsi
1/2 čebule
1/4 pora
2 korenčka
5 zrn popra
2 stroka česna
3 vejice peteršilja
ščepec šetraja
Ľ gomolja kolerabe
1 žlička moke
2 žlici olja
1,5 l vode
Meso narežemo na koščke 2 x 2 cm, zelenjavo olupimo, operemo in narežemo na koščke (2 x 2 cm). Zalijemo z 1,5 l vode, dodamo zrna p...