Kaki in kutine za hladne dni
![Kaki in kutine za hladne dni](/storage/app/media/Weekly/67/47/C35F56DDC9995DE0C125834D005029D4.jpg)
Kaki in kutine za hladne dni
Kakiji so letos res bogato obrodili, prav tako kutine.
![](/storage/app/media/Weekly/67/47/C35F56DDC9995DE0C125834D005029D4-1.jpg)
Kakiji so letos res bogato obrodili, prav tako kutine. Obe sadni vrsti imata veliko skupnega. Sadimo ju v okrasni del vrta, obe uspevata brez naših skrbi.
Najprej se lotimo kutin. Seveda sem skuhala tudi marmelado s kutinami, vinom in sladkorjem ter jo po sili razmer kuhala tako dolgo, da se je barva iz rumene spremenila v rubinasto, kot bi nastala mala čarovnija. Pripravila sem tudi sadno usnje iz kuhanih kutin in mandarin. Pri tem kutine nad paro ali z malo vode skuhamo do mehkega, vodo odlijemo, stresemo v sekljalnik, dodamo mandarine. Na 1 l kuhanih kutin dodamo 4 olupljene mandarine. Če želimo, osladimo s sladkorjem, medom ali stevijo. Bodimo pozorni, da je tekočina manj sladka, saj bo voda med sušenjem izparela. Pri najvišji hitrosti sekljalnika vse spremenimo v fino kašo in zlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Lahko pa zmes nalijemo v vrečko, odr...