Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priprava sokov s parnim sokovnikom

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2018 / 06:06
Priprava sokov s parnim sokovnikom

Priprava sokov s parnim sokovnikom

Parni sokovnik je marsikomu sinonim za sokovnike. Mlajši generaciji pa se ob misli na sokovnik prikaže tisti, s katerim pripravljam sveže sokove.


Parni sokovnik je marsikomu sinonim za sokovnike. Mlajši generaciji pa se ob misli na sokovnik prikaže tisti, s katerim pripravljam sveže sokove. Parni sokovnik je sestavljen iz treh posod: prva je izparilna posoda, v katero nalijemo vodo. Druga je lovilna, z luknjo v sredini, na katero namestimo tretjo, sitasto posodo in jo napolnimo s sadjem. Sadje pokrijemo s pokrovom. Ko voda zavre, se upari, vroča para pronica skozi naloženo sadje. Pri temperaturi nekje med 80 in 90 °C popokajo celične stene sadja in sprosti se sok, ki se steka v lonec z luknjo in po cevki odteka v pripravljeno steklenico. Sok je segret in pasteriliziran. Del vitaminov sicer termično razpade, a prednost tega načina je, da je relativno čist in, kar je najbolj pomembno, da soka ne pregrevamo. Ravno pregrevanje spremeni okus sadja. Tako pripravljen sok je trajen in posebej, če ga polnimo v manjše stekl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh