Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Preobjedel se je belega kruha«

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 29. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2018 / 09:49

»Preobjedel se je belega kruha«

Pred petimi leti je prof. dr. Zdenko Roter v intervjuju za Delo dejal, da se je Zoran Janković »preobjedel belega kruha.

Pred petimi leti je prof. dr. Zdenko Roter (strokovnjak za verske skupnosti v Službi državne varnosti, upokojeni profesor sociologije religije in svetovalec Milana Kučana) v intervjuju za Delo dejal, da se je Zoran Janković »preobjedel belega kruha, kar pomeni, da je brez vsake, vsaj javnokritične distance do svojega preteklega dela in da ni sposoben preživeti pozitivne vloge v normalnem demokratičnem večstrankarskem sistemu«. Tudi letos je prof. Roter o Jankoviću javno izjavil, da »kot politik v mojih očeh žal ni naredil izpita«.

Taka mnenja navadno slabo vplivajo na kariero politikov na tranzicijski levici. Z izjemo Karla Erjavca na minulih državnozborskih volitvah nihče od politikov ni želel sodelovati z Zoranom Jankovićem. Tudi njegova slika uspešnega gospodarstvenika, kakršnega je v nebo kovala procesija, ki ga je oktobra 2011 prišla vabit, naj nastopi kot kandidat za predsednika vlade, je že povsem zbledela. Uspešnemu gospodarstveniku se za svoje preživetje ni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh