Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poznam te po imenu ...

Objava: 15. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2018 / 05:40

Poznam te po imenu ...

Simon (2., zadnji del) – Glavne OBLIKE imena SIMON, ki so pri nas uradno zapisane, smo omenili že v prejšnji številki Družine.

Simon (2., zadnji del) – Glavne OBLIKE imena SIMON, ki so pri nas uradno zapisane, smo omenili že v prejšnji številki Družine, in sicer so to ime SIMEON, ki je med Slovenci razmeroma neuveljavljeno, ter ŠIMEN in ŠIMON, ki pa ju danes bolj kot iz vsakdanjega življenja poznamo iz del slovenskih pisateljev, ki so nastala do začetka 20. stoletja.

Ime Simeon je kot krstno ime uveljavljeno zlasti med pravoslavnimi kristjani, in sicer v tej obliki med Makedonci, Bolgari in Srbi. V Sloveniji je razmeroma veliko prav Simeonov makedonskega rodu. 1. 1. 2017 je ime SIMEON imelo 72 prebivalcev Slovenije, kar je 1 manj kot leto poprej. Povprečna starost Simeonov je na začetku leta 2017 bila 41,8 leta, leto poprej pa 40,9 leta.

Ime Šimen je bilo nekoč vsaj na večjem delu Kranjskega najbolj vsakdanje med vsemi oblikami svetniškega imena, ime Šimon, ki se ujema z eno od izvirnih hebrejskih oblik, pa je bilo nekoč precej v rabi v Prekmurju. Šimonov je bilo 1. 1. 2017 v Sloven...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh