Sit do večera
Sit do večera
Ješprenjeva juha z zelenjavo
Ješprenjeva juha z zelenjavo
4 žlice ješprenja
1 krompir
½ pora
¼ cvetače
1 žlička paradižnikove mezge
za en oreh zelene
⅓ korenine peteršilja
poper, sol
2 stroka česna
1 lovorov list
½ žličke šetraja
1,5 l vode
V 1,5 l osoljene vode skuhamo ješprenj. Ko je napol kuhan, mu dodamo na centimetarske kocke narezan olupljen krompir, korenje, na drobne kocke narezano korenino peteršilja, cvetačo, natrgano na manjše cvetke, na kolobarje narezan por, žličko paradižnikove mezge ter nariban gomolj zelene. Začinimo s sesekljanim česnom, lovorovim listom, šetrajem in dvema ščepcema popra. Kuhamo do mehkega.
Kaneloni s špinačo in slano skuto ter solata »z deske«
Palačinke
vsaj 7 žlic moke
2 jajci
2 ščepa soli
3 dl vode
olje (za peko)
Nadev
200 g špinačnih...