Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sit do večera

Objava: 01. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2018 / 08:32
Sit do večera

Sit do večera

Ješprenjeva juha z zelenjavo


Ješprenjeva juha z zelenjavo
4 žlice ješprenja
1 krompir
½ pora
¼ cvetače
1 žlička paradižnikove mezge
za en oreh zelene
⅓ korenine peteršilja
poper, sol
2 stroka česna
1 lovorov list
½ žličke šetraja
1,5 l vode

V 1,5 l osoljene vode skuhamo ješprenj. Ko je napol kuhan, mu dodamo na centimetarske kocke narezan olupljen krompir, korenje, na drobne kocke narezano korenino peteršilja, cvetačo, natrgano na manjše cvetke, na kolobarje narezan por, žličko paradižnikove mezge ter nariban gomolj zelene. Začinimo s sesekljanim česnom, lovorovim listom, šetrajem in dvema ščepcema popra. Kuhamo do mehkega.


Kaneloni s špinačo in slano skuto ter solata »z deske«

Palačinke
vsaj 7 žlic moke
2 jajci
2 ščepa soli
3 dl vode
olje (za peko)
Nadev
200 g špinačnih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh