Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučke za lahke poletne jedi

Objava: 28. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2018 / 11:07
Bučke za lahke poletne jedi

Bučke za lahke poletne jedi

Spet je tu sezona bučk. Pri založbi Družina je pred 15 leti izšla knjižica Bučna kuhinja za vsak okus, ki združuje 100 čudovitih, a preprostih receptov.

Spet je tu sezona bučk. Pri založbi Družina je pred 15 leti izšla knjižica Bučna kuhinja za vsak okus, ki združuje 100 čudovitih, a preprostih receptov. Upam, da se ne pritožujete, da ne veste, kam z bučkami. Če trgamo take, ki jim komaj odpade cvet, ne bomo imeli nikoli težav z viški. Rastlina si namreč prizadeva, da bi ustvarila dozorelo seme! Če nastavljajo veliko moških cvetov, to je cvetov na dolgih pecljih, so doživele neke vrste stres. Cvetove izkoristimo: porabimo jih za polnjenje, nasekljamo jih na solato, ocvremo v palačinkinem testu ali posušimo za čaj!
Mlade bučke narežemo na tanke rezine, začinimo in pri 50 °C posušimo kot čips. Če zrastejo prevelike, jih narežemo na kocke in vložimo v kis. Sicer pa jih tanko narežemo, položimo na pekač, prelijemo z malo olja, solimo in postavimo pod žar pečice, vklopljene na 250 °C za 5–10 minut. Tokrat vam ponujamo dve preprosti, a zelo okusni jedi.

HITRI GRATIN Z BUČKAMI IN STARIM KRUHOM
4 manjše bučke

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh