Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brez počitnic mi živeti ni

Objava: 21. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2018 / 08:10

Brez počitnic mi živeti ni

Olimje je vasica na Kozjanskem, ki so jo pred nekaj desetletji poznali le redki, danes pa vedo zanjo daleč preko meja naše domovine.

Olimje je vasica na Kozjanskem, ki so jo pred nekaj desetletji poznali le redki, danes pa vedo zanjo daleč preko meja naše domovine. Obiskujejo jo turisti, romarji, popotniki, torej nomadi današnjega časa.
Kaj privlači ljudi? Lepota narave? Starodavni grad, ki je postal samostan? Lepa baročna cerkev? Čokoladnica? Jelenčki na hribu nad samostanom? Pravljična dežela sredi gozda? Domače pivo? Igrišče za golf? Dom duhovnih vaj? ... Vse to.
Zasičeni od fizičnega in umskega dela si želimo počitek za telo in dušo. Košček miru in sreče iščemo v neokrnjeni naravi, v novem okolju, ob morski obali, stran od vsakdanjih obveznosti in skrbi – vsak po svoje.
Počitnice potrebujemo! Človeška narava je pač takšna, da si od časa do časa želi odpočiti, se posvetiti sebi, družini ali prijateljem, še posebej po dobro opravljenem delu, po srečno zaključenih izpitih, po daljši telesni ali duševni obremenitvi.
Celo v Svetem pismu najdemo zapisano, da je Bog po stvarjenju sveta sedmi dan poči...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh