Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kalčki lucerne – instant zimska solata

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 13. 01. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2018 / 13:15
Kalčki lucerne – instant zimska solata

Kalčki lucerne – instant zimska solata

V resnici gre za poganjke semen, ki jih kalimo en teden.


V resnici gre za poganjke semen, ki jih kalimo en teden. V ta namen kupimo semena, namenjena za kaljenje, kuhinjsko vrtnarjenje. Žličko semen stresemo v kozarec za vlaganje, prelijemo z vodo, namakamo nekaj ur, prekrijemo z gazo, ki jo učvrstimo z gumico, in vodo odlijemo. Kaleča semena dva- do trikrat na dan speremo. Pazimo, da odlijemo vso vodo! Če imamo možnost, da kozarec nagnemo, da bo površina za rast večja, je še bolje. Že po petih dneh se pokažejo klični listi, takrat pa so kalčki uporabno zreli. Porabimo jih kot dodatek jedem: sendvičem, solatam, namazom; namesto zelene solate in še kako. Najbolje je, če jih toplotno ne obdelujemo, nič pa ne bo narobe, če se to tu in tam zgodi, sploh, če ugotovimo, da surovih ne bomo porabili. Navsezadnje pa kalčke lahko vmešamo tudi v smutije ali presni sok. Kalčke lucerne lahko tudi kupimo v bolje založenih trgovinah. Zagotovo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh