Lahkotno kosilo
Lahkotno kosilo
Juha z lečo
za 4 orehe masla
6 zvrhanih žlic leče
3 korenčki
150 g gomolja zelene
pol jušne kocke
1,5 l vode
Korenje olupimo in naribamo na manjše luknje ter še nekoliko sesekljamo. Zeleno olupimo in narežemo na ˝ cm debele ploščice, nato pa na kockice. V posodi stopimo maslo, na katerem pražimo lečo 1 minuto, nato dodamo še korenje in zeleno ter nekaj minut dušimo. Dodamo pol jušne kocke, pol žličke soli, zalijemo z vodo in kuhamo, da se leča zmehča.
(Ko juha zavre, jo kuhamo še približno 15 minut.)
Ocvrt dušen por v pivskem testu in kuskus
2 pora (za 20 kroglic)
1 korenček
pol l olja
1 jajce
4 žlice moke
1 dl piva
sol, poper, origano
2 dl kuskusa
za 2 oreha masla
Por: Por narežemo na kolobarje in grobo sesekljamo. Korenje olupimo in nariba...