Zelenjavna juha in meso z zelenjavo
Zelenjavna juha in meso z zelenjavo
Zelenjavna juha z ajdovo kašo
Sestavine za 4 osebe:
1 korenček
150 g kolerabe
ščepec šetraja
500 g bučk (cukete)
4 žlice ajdove kaše
2–3 žlice olja
1 čebula
1,5 l vode
Čebulo olupimo in sesekljamo. Korenček olupimo in narežemo na malo manj kot 1 x 1 cm velike kocke. Bučki operemo in neolupljeni narežemo tako kot korenček. Kolerabo naribamo na večje luknje in grobo sesekljamo. Čebulo popražimo na olju. Ko začne rumeneti, dodamo zelenjavo, razen bučk, in še malo popražimo. Nato zalijemo z vodo in osolimo z 1–2 žličkama soli. Ko je korenje do polovice kuhano, dodamo 4 žlice ajdove kaše in bučke. Dodamo ščep šetraja. Kuhamo še 20 minut.
Svinjski trakci z zelenjavo in jušnimi rezanci
svinjska vratovina (400 g)
1 čebula
1 korenček
1 manjša bučka (cuketa)
za dva oreha g...