Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zelenjavna juha in meso z zelenjavo

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 16. 06. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.06.2018 / 12:32
Zelenjavna juha in meso z zelenjavo

Zelenjavna juha in meso z zelenjavo

Zelenjavna juha z ajdovo kašo


Sestavine za 4 osebe:
1 korenček
150 g kolerabe
ščepec šetraja
500 g bučk (cukete)
4 žlice ajdove kaše
2–3 žlice olja
1 čebula
1,5 l vode

Čebulo olupimo in sesekljamo. Korenček olupimo in narežemo na malo manj kot 1 x 1 cm velike kocke. Bučki operemo in neolupljeni narežemo tako kot korenček. Kolerabo naribamo na večje luknje in grobo sesekljamo. Čebulo popražimo na olju. Ko začne rumeneti, dodamo zelenjavo, razen bučk, in še malo popražimo. Nato zalijemo z vodo in osolimo z 1–2 žličkama soli. Ko je korenje do polovice kuhano, dodamo 4 žlice ajdove kaše in bučke. Dodamo ščep šetraja. Kuhamo še 20 minut.

Svinjski trakci z zelenjavo in jušnimi rezanci

svinjska vratovina (400 g)
1 čebula
1 korenček
1 manjša bučka (cuketa)
za dva oreha g...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh