Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Češnje, jagode in šmarna hrušica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 09. 06. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2018 / 13:35
Češnje, jagode in šmarna hrušica

Češnje, jagode in šmarna hrušica

Smo v obdobju obilja rdečih in okusnih sadežev.


Smo v obdobju obilja rdečih in okusnih sadežev. Vsi imamo svoje recepte za te dobrote, veliko smo jih tudi zapisali v Družini, najboljši pa so naši domači, tradicionalni.

Če gremo po abecedi, pričnemo pri češnjah. Srečo imamo, da so letos lepo obrodile, zato bomo skuhali kakšno marmelado ali kompot. Če ste še brez aparata za koščičenje, vam ga toplo priporočam, saj gre delo z njim zelo hitro od rok. Ker vsaka češnja ne skoči sama od sebe iz aparata, jo ven najlaže zbezamo s paličico. Zgodi se tudi, da vse koščice ne izpadejo, zato vsako češnjo stisnimo in preverimo, če je delo dobro opravljeno. Če se pojavijo viški tega z antioksidanti polnega sadja, plodove tudi posušimo. Po 10 urah sušenja nastanejo rozinam podobni sladki zalogajčki.

O jagodah ni potrebno zgubljati besed. Če bomo kuhali marmelado, jih mešajmo s češnjami ali drugim rdečim sadjem, da i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh