Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgodba se ne konča z velikim petkom

Objava: 06. 01. 2018 / 23:00
Čas branja: 15 minut
Nazadnje Posodobljeno: 04.01.2018 / 13:58

Zgodba se ne konča z velikim petkom

Izbor žlahtnih misli sogovornikov Družine v minulem letu. Ker so vredni pozornosti, so v celoti na voljo na spletni strani Družine.
Kako Kristusa živeti v občestvu

Rafko Valenčič, ki je skoraj pol stoletja predaval pastoralno teologijo na Teološki fakulteti in je oktobra praznoval osemdeset let, o tem, ali potrebujemo nov koncil:

»Koncilske odloke moramo vnovič prebirati, jih meditirati, živeti. Temeljno vprašanje koncila je, kako Kristusa živeti v občestvu: v družini, med prijatelji, na delovnem mestu, v času in prostoru. Vsak dan smo vključeni v ta proces, ki se imenuje življenje. Kako v napačno smer gremo, lahko povem s primerom svoje doktorske disertacije o »teologiji dela«. Delo je služenje bližnjemu in Bogu, izpolnjuješ božji načrt. Mi pa gremo v napačno smer: gledamo na produkcijo, porabo, dobiček. Šteje samo imeti, teološka misel je pregorela. Vrednotenje dela se začne tu, za pisalno mizo, pri štedilniku – delo te povezuje z Bogom. Francoski antropolog in filozof Teilhard de Chardin pravi, da devet desetin kristjanov meni, da jih vsakdanje delo odvrača od Boga, namesto da bi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh