Koprive za dober tek
Koprive za dober tek
Koprive so res ena najokusnejših vrst divje hrane.
Koprive so res ena najokusnejših vrst divje hrane. Izrazito jih izkoristimo v spomladanskem času. So prava zelenjavna hrana in čistilna metla zaspanega organizma. Če imamo vrt urejen sonaravno, kopriva kmalu najde pot v naša tla. Res je nenavadno, kako se je otepamo, pa toliko nam lahko da. V času, ko se vegetacija ustavi, bi lahko izkopali korenine in jih namakali v 70% alkohol ter tako naredili tinkturo za bujno lasišče. Kopriva že pogovorno čisti kri. Zato si le nadenimo rokavice in naberimo mlade rastline. Priprave kopriv se navadno lotimo tako, da jih kratko prevremo in na hitro ohladimo v ledeni vodi. Priročno je, če naberemo več kopriv in blanširane zamrznemo, kot počnemo s cvetačo. Tako bomo imeli koprive vedno na voljo. Najpogosteje z njimi oživimo kakšno juho ali jih pripravimo kot špinačo. Pazljivi pa bodimo, da jih dodamo v jed in jo nato takoj postrežemo. Zg...