Pomladansko kosilo z divjo hrano
Pomladansko kosilo z divjo hrano
Vse vrtnine izhajajo iz divjine. Divja hrana si v zadnjih letih močneje utira pot na naše jedilnike.
Vse vrtnine izhajajo iz divjine. Divja hrana si v zadnjih letih močneje utira pot na naše jedilnike. Zagotovo je osnovno vodilo pri uporabi odlično poznavanje le te, še posebej pri čemažu. Pri regratu skrbi glede zamenjave ni, prav tako ne pri koprivah. Pri slednjih lahko uporabimo tudi mrtvo koprivo, sploh pa lepe vijolične cvetke le te. V tem času naberemo še lističe potrošnika - cikorije, pa cvetke vijolice, trobentice. Vse to tudi posušimo za čaj. Sušimo tudi regratove liste, ne le cvetov in korenin. Liste sušimo pri temperaturi največ 41 °C toliko časa, da so popolnoma suhi, približno 8 ur. Suhe liste spremenimo v prah, ki ga dodajamo jogurtu, skuti, juham ali ga vmešamo v med.
Ajdova kaša z gobami, kislico in radičem
1 manjša čebula (ali 2 žlici suhe čebule)
2 stroka česna (ali ˝ žličke suhega česna)
3 žlice oljčnega olja
1 s...