Mak in rožiči
![Mak in rožiči](/storage/app/media/Weekly/67/13/FB0BEE846C2B90A8C125825C003089B6.jpg)
Mak in rožiči
Tokrat je kuharijo krojilo vreme. Ne bom ovinkarila, malo že namigujem na praznik pred našimi vrati.
![](/storage/app/media/Weekly/67/13/FB0BEE846C2B90A8C125825C003089B6-1.jpg)
Tokrat je kuharijo krojilo vreme. Ne bom ovinkarila, malo že namigujem na praznik pred našimi vrati. Namesto cvetličnih mojstrovin s trobentico in marjeticami smo tokrat ustvarjali z makom, po krivici prezrtim semenom. Da je recept malo drugačen, z manj sladkorja in maščob, smo dodali mleto aronijo, da malce zakisli, ter rožiče, da posladkajo in napolnijo zavitek. Ker je bila krema preredka, smo nadev zgostili s semeni čija. Mimogrede, če bi tak nadev še malce pokuhali s smetano in na koncu osladili z akacijevim medom, bi nastal prečudovit preliv za vaniljev pa tudi limonin sladoled ali panakoto (kuhano smetano).
Nadev bi bil primeren tudi za potico, tokrat pa smo poskusili z vlečenim testom. Recept je brez jajc. V testo smo dodali repično olje, ki ima rahel okus, ki komu morda ne prija. Sladkorja je zelo malo, vsi, ki ste bolj sladkosnedi, boste dodali 50 g sl...