Postno kosilo
Postno kosilo
V belini pozne zime nas ogreva tudi izdatna topla hrana. Zato je nujna enolončnica, ki v tem času ne more biti drugačna kot s stročnicami. Soja se redko znajde na našem krožniku. Težava so ekološka zrna, ker se kuhajo izredno dolgo. Če je ne uživamo prav vsak dan, zagotovo ne moremo prekoračiti meje sprejemljivega. Uporabimo jo enako kot fižol.
Tudi ajda je živilo s precej beljakovin. Ponujamo vam recept za ajdov kruh iz same ajde, brez glutena. Pri tem velja opozorilo bralke Družine, ki vsak dan pripravlja hrano za osebi s celiakijo. Vsi, ki imajo celiakijo, morajo izredno pozorno brati deklaracije, kjer mora biti navedeno, da je živilo brez glutena.
Za konec je tu še pecivo, marmorni kolač z rožiči namesto kakava.
Enolončnica s sojo, fižolom in koruzo
1 čebula
oljčno olje
3 korenčki
1 kos gomoljne zelene
1/2 žl...