Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zelišča v kuhinji

Objava: 28. 01. 2017 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2017 / 14:22
Zelišča v kuhinji

Zelišča v kuhinji

Že prvi sončni žarki v meni prebudijo pomlad.


Že prvi sončni žarki v meni prebudijo pomlad. Od toliko idej in načrtov, ki se razvijajo v meni, komaj čakam, da bi posejala vsaj kakšno seme. Pozimi, ko je na voljo več časa, si rada ogledam kakšno kuharsko oddajo in tako je novih idej še več. Trend narekuje, da imamo sveža zelišča vedno pri roki, in tako že arhitekti načrtujejo v moderne kuhinje prostor za njih. V samostanski vrtnariji v Stični že vrsto let vzgajamo dišavnice in zelišča, vendar so primerna za prodajo šele konec marca. Zato sem se odločila, da bom doma posejala zelišča, ki bodo šla z mojega okna naravnost v lonec. Seveda, ko bodo primerna za rezanje. Izbrala sem navadne glinene lončke. Hčer, mlado umetniško dušo, sem prosila za pomoč, da sva glinene lonce popestrili z akrilnimi barvami.

Zatem je prišla na vrsto setev. Zemeljski substrat, ki je primeren za setev zelišč, mora biti dovolj prepuste...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh